Kefato

Placuszki wytrawne

  • Czas20 min
  • Porcja całkowitaok. 200g
  • 1 porcjaok. 100g
  • Kalorie686 kcal
  • Tłuszcze 55 g
  • Białka 40 g
  • Węglowodany 8 g

    Składniki

    Przygotuj

    • 2 jajka
    • 2 łyżki śmietany 30% (20g)
    • 2 łyżki oleju (20g)
    • 1/2 kostki tłustego twarogu (100g)
    • 3 plasterki bekonu (45g)
    • 1 mała cebula (30g)
    • sól, pieprz
    • 2 łyżki natki pietruszki lub rukoli (14g)

    Przygotowanie

    1

    Jajka, śmietanę, sól i pieprz dobrze ubij, aż składniki się połączą

    2

    Dodaj twaróg i dokładnie wymieszaj

    3

    Oddzielnie podsmaż na chrupko pokrojony drobno bekon wraz z posiekaną cebulką

    4

    Dodaj do masy zieleninę i dobrze wymieszaj

    5

    Na rozgrzanym oleju smaż porcje ciasta przypominające grube naleśniki

    6

    Na talerzu posyp placuszki bekonem z cebulką i dodaj zieleninę dla wyglądu

    Pamiętajcie, że możecie obliczyć Wasze zapotrzebowanie energetyczne, przy użyciu kalkulatora na stronie.

    Podziel się przepisem