Kefato

Chleb keto lniany

  • Czas1 hr 10 min
  • Porcja całkowitaok. 450g
  • 1 porcjaok. 30g
  • Kalorie353 kcal
  • Tłuszcze 21 g
  • Białka 12,5 g
  • Węglowodany 9 g

    Składniki

    Przygotuj

    • 1 niepełna szklanka mąki z siemienia lnianego (170g)
    • 5 łyżek pestek słonecznika (50g)
    • 3 łyżki łusek babki jajowatej (30g)
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia (6g)
    • 2-3 jajka
    • 1 szklanka ciepłej wody (250g)
    • 1,5 łyżeczki soli (3g)

    Przygotowanie

    1

    Wymieszaj w misce wszystkie suche składniki

    2

    Wbij jajka do drugiej miski i lekko ubij je z ciepłą wodą

    3

    Połącz wszystkie składniki

    4

    Odstaw ciasto na kilka minut, żeby napęczniało

    5

    Rozgrzej piekarnik do 180°C bez termoobiegu

    6

    Gotowe ciasto przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz przez około 1 godzinę

    Pamiętajcie, że możecie obliczyć Wasze zapotrzebowanie energetyczne, przy użyciu kalkulatora na stronie.

    Podziel się przepisem