Ciasto
Krem
Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wykładając dno i boki formy
Czekoladę połamać na kawałki i razem z masłem pokrojonym na kawałki roztopić w kąpieli wodnej
Ubić jajka z erytrytolem na jasną, kremową masę, miksując na najwyższych obrotach ok. 5 minut. Zmniejszyć obroty miksera na średnie i wlewać stopniowo lekko ciepłą lub chłodną masę czekoladową, miksując do połączenia się składników
Ciasto przełożyć do przygotowanej formy i wyrównać
Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20 minut w temperaturze 180°C, grzałka góra- dół. (Wierzch powinien być ścięty, a środek wilgotny. Nie sprawdzać ciasta patyczkiem). Formę z ciastem wyciągnąć od razu z piekarnika i pozostawić na kratce kuchennej do całkowitego ostygnięcia
Przygotować krem: Schłodzony serek mascarpone, śmietanę i erytrytol przełożyć do misy miksera i miksować do momentu powstania kremu
Krem wyłożyć na ciasto. Ciasto można podawać od razu lub schłodzić w lodówce
Pamiętajcie, że możecie obliczyć Wasze zapotrzebowanie energetyczne, przy użyciu kalkulatora na stronie.